Menu Zavřeno

Měsíc kvality

Mottem letošního Měsíce kvality je Kvalita jako konkurenční výhoda v nejistém prostředí. Firmy z více jak stovky zemí si v listopadu připomínají, že kvalita je silným benefitem, který výrazně pomáhá při získávání zákazníků na trhu a je důležitým vodítkem pro spotřebitele.

Měsíc kvality je významnou akcí Národního programu podpory kvality, do kterého jsou zapojeny ministerstva, vládní i nevládní organizace, profesní komory a sdružení. Společným cílem programu je zlepšovat kvalitu služeb a zboží napříč obory a poskytovat českým firmám nástroje pro zvyšování konkurenceschopnosti. Významným nástrojem, který firmy mají k dispozici, je akreditace.

Akreditace poskytuje důvěru, že firmy (akreditované subjekty) nabízejí služby, které jsou odborně způsobilé a splňují požadavky vnitrostátních i mezinárodních norem.

Z důvodu vládních opatření, byly přesunuty všechny akce, které se tento týden měly v rámci Evropského týdne kvality uskutečnit. Vyhlášení výsledků Národní ceny kvality ČR a další události se uskuteční v náhradních termínech, o kterých Vás budeme informovat.